Hype

Bywalec
  • Postów

    319
  • Data rejestracji

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    1

Hype wygrał w dniu 16 Marzec

Hype posiada najczęściej lubianą zawartość!

Reputacja

72 Niezła

O Hype

  • Tytuł
    geniusz

Dodatkowe informacje

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skrypt
    IPS Community

Kontakt

  • Gadu Gadu
    2504682
  1. Są ludzie którzy robią grafiki tzw. "z nudów" i robią to za darmo, przykład masz wyżej Poza tym, jakbym szukał profesjonalnego grafika to bym go znalazł i mu zapłacił. @xerdnesspl dzięki za prace, jest gitarka! Zlecenie wciąż otwarte
  2. Co wykonać?: Logo na koszulkę Informacje dodatkowe: Logo będzie na koszulkę, kolorystyka zielona. Musi być napis GH. Format .png. Wymiary grafiki: Dowolne ponieważ mogę sam pomniejszyć. Najlepiej niech kolorystyka będzie mniej więcej taka jak styl forum - http://greenhaze.pl/ Ps. Koszulka będzie czarna.
  3. To przekonwertuj, albo zapłać komuś żeby to zrobił.
  4. Witam. Mam problem z Chatboxem, mianowicie gdy chcę przeglądać wiadomości które zostały napisane wcześniej i w tym momencie ktoś napisze wiadomość to przeskakuje mi samo do góry, jest to trochę denerwujące. Wie ktoś jak to naprawić? http://greenhaze.pl/
  5. Na jakiej przeglądarce sprawdzałeś? U mnie na chrome jak jestem wylogowany strona chodzi mega szybko, jak się zaloguje już tak kolorowo nie jest. Na firefoxie już trochę gorzej. To nie jest problem tabeli, bo sprawdzałem na wyłączonej i było to samo. Mogę wyłączyć nawet wszystkie aplikacje i wtyczki i dalej będzie to samo.
  6. Witam. Nie wiem dlaczego, ale zalogowani użytkownicy mają problem z płynnością forum podczas przewijania, strona główna też długo się ładuje. Natomiast jeśli się wyloguje to forum działa bardzo płynnie i strona główna ładuje się w mgnieniu oka. Ktoś wie o co tu chodzi? Forum: http://greenhaze.pl/
  7. Witam. Od niedawna mam dziwny problem z moim forum. Część ludzi mi pisze, że ich automatycznie wylogowuje z forum. Sam też tak miałem, że po kliknięciu w logo lub zakładkę "Strona główna" mnie wylogowało. Forum http://greenhaze.pl/ Ostatnio robiłem trochę zmian na forum, dla testów zmieniłem przechowywanie danych na system plików, potem znowu dałem na bazę mysql. Tak wygląda .htaccess: SecFilterEngine Off SecFilterScanPOST Off AddHandler application/x-httpd-php56 .php <IfModule mod_security.c> SecRuleRemoveById 950115 </IfModule> <IfModule mod_rewrite.c> Options -MultiViews RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule \.(jpeg|jpg|gif|png)$ /public/404.php [NC,L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> <IfModule mod_expires.c> ExpiresActive On ExpiresByType image/jpg "access 1 year" ExpiresByType image/jpeg "access 1 year" ExpiresByType image/gif "access 1 year" ExpiresByType image/png "access 1 year" ExpiresByType text/css "access 1 month" ExpiresByType text/html "access 1 month" ExpiresByType application/pdf "access 1 month" ExpiresByType text/x-javascript "access 1 month" ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access 1 month" ExpiresByType image/x-icon "access 1 year" ExpiresDefault "access 1 month" </IfModule> <filesMatch ".(ico|pdf|flv|jpg|svg|jpeg|png|gif|js|css|swf)$"> Header set Cache-Control "max-age=846000, public" </filesMatch> 1 2 3 <filesMatch ".(ico|pdf|flv|jpg|svg|jpeg|png|gif|js|css|swf)$"> Header set Cache-Control "max-age=846000, public" </filesMatch> FileETag None Mam też podłączone forum pod CloudFlare.
  8. http://greenhaze.pl/tabela/ Tabela działa na wyłączonym CF, na włączonym nie.
  9. Przed podłączeniem forum do CloudFlare normalnie tabela działała. Na 100% jest to wina CF bo przed chwilą je wyłączyłem i tabela zadziałała.
  10. Witam. Jak w temacie, korzystam z tej tabeli serwerów https://www.ipsbeyond.pl/files/file/441-lista-serwerów-ips-community-suite-4/ Po włączeniu CF tabela nie działa, a jedyne co się pokazuje to "Błąd pobierania danych". Jakieś pomysły?
  11. Tak, mam ten plugin lecz jest on wyłączony. Wersja php 5.6
  12. Tego niestety nie wiem.
  13. Nie ma pewności że to w 100% DDoS. Może faktycznie jest coś nie tak z tymi skryptami? W logach znalazłem taki błąd: User xxx already has more than 'max_user_connections' active connections | File | Function | Line No. | |----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------| | /system/Db/Db.php | [IPS\Db\_Exception].__construct | 123 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | /system/Session/Front.php | [IPS\_Db].i | 107 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | | [IPS\Session\_Front].read | | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | /system/Session/Session.php | [].session_start | 91 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | /system/Theme/Theme.php | [IPS\_Session].i | 255 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | /system/Dispatcher/Standard.php | [IPS\_Theme].i | 50 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | /init.php(443) : eval()'d code | [IPS\Dispatcher\_Standard].baseCss | 34 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | /system/Dispatcher/Front.php | [IPS\Dispatcher\bimchatbox_hook_hookJSCSS].baseCss | 520 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | /system/Dispatcher/Front.php | [IPS\Dispatcher\_Front].baseCss | 64 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | /init.php(443) : eval()'d code | [IPS\Dispatcher\_Front].init | 17 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | /system/Dispatcher/Dispatcher.php | [IPS\Dispatcher\postnotes_hook_postNotes_cssAndJsFiles].init | 86 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | /index.php | [IPS\_Dispatcher].i | 13 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' #0 /home/xxx/domains/greenhaze.pl/public_html/system/Db/Exception.php(109): IPS\_Log::log('User jaszcz12_f...', 'sql') #1 /home/xxx/domains/greenhaze.pl/public_html/system/Db/Db.php(123): IPS\Db\_Exception->__construct('User jaszcz12_f...', 1203) #2 /home/xxx/domains/greenhaze.pl/public_html/system/Session/Front.php(107): IPS\_Db::i() #3 [internal function]: IPS\Session\_Front->read('7n5gor4qqhh9la2...') #4 /home/xxx/domains/greenhaze.pl/public_html/system/Session/Session.php(91): session_start() #5 /home/xxx/domains/greenhaze.pl/public_html/system/Theme/Theme.php(255): IPS\_Session::i() #6 /home/xxx/domains/greenhaze.pl/public_html/system/Dispatcher/Standard.php(50): IPS\_Theme::i() #7 /home/xxx/domains/greenhaze.pl/public_html/init.php(443) : eval()'d code(34): IPS\Dispatcher\_Standard::baseCss() #8 /home/xxx/domains/greenhaze.pl/public_html/system/Dispatcher/Front.php(520): IPS\Dispatcher\bimchatbox_hook_hookJSCSS::baseCss() #9 /home/xxx/domains/greenhaze.pl/public_html/system/Dispatcher/Front.php(64): IPS\Dispatcher\_Front::baseCss() #10 /home/xxx/domains/greenhaze.pl/public_html/init.php(443) : eval()'d code(17): IPS\Dispatcher\_Front->init() #11 /home/xxx/domains/greenhaze.pl/public_html/system/Dispatcher/Dispatcher.php(86): IPS\Dispatcher\postnotes_hook_postNotes_cssAndJsFiles->init() #12 /home/xxx/domains/greenhaze.pl/public_html/index.php(13): IPS\_Dispatcher::i() #13 {main}
  14. Jestem zielony jeśli chodzi o bazę danych więc musi mi ktoś powiedzieć co mam dokładnie zrobić. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, że te 300 gości ma jedno i to samo IP.
  15. Witam. Posiadam forum greenhaze.pl, forum stoi na silniku IPS 4. Od jakiegoś czasu moje forum wywala się z błędem 503 lub "User (tutaj nazwa bazy danych) already has more than 'max_user_connections' active connections". Pisałem do hostingu i dostałem odpowiedź że to wina skryptów na forum. Nie wiem co dokładnie to powoduje, bo w logach nic nie widzę albo źle szukam. Zastanawiam się czy to nie przez boty wyszukiwarek, bo gdy forum wstanie to nagle jest od 300 do 700 gości na forum. W każdym bądź razie wygląda na to że jest zbyt dużo połączeń do bazy danych (zmiana hostingu nie pomogła).