Obserwujący 0
BaQuee

Kilku sekundowy wzrost pingu na internecie od Vectry. Jakieś porady?

10 postów w tym temacie

Witam, od niedawna mam taki problem, ze podskakuje mi tak jakby ping na 5/10 sekund do 500/800 i wraca do normalności(na ts3 wywala mnie i przywraca po paru sekundach). Dzwoniłem do usługodawcy i powiedział, ze u nich wszystko okej. Dodam iż problem występuje od jakiegoś miesiąca. 

speedtest - 

Spoiler

5905657721.png

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Być może wina routera,jeśli go masz.

Podłącz bezpośrednio i zobacz czy jest różnica.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

@BaQuee eh chyba nie rozumiesz do końca,ty pewnie masz coś takiego

 

kabel internetowy => router =>komputer

 

i z laptopa ciągniesz wifi.

 

A mi chodzi o to żebys odpiął kabel z routera i podłączył go bezpośrednio do kompa. ( kabel w routerze będzie podpięty pod WAN)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Podłącz skrętką UTP lapka i router... Przecież masz tam odpowiednie (żółte) wejścia.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

I w lapku nie masz odpowiedniego wejścia na kabel?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Mam, ale co mi po tym jak ten problem występuje tylko i wyłącznie na komputerze. Na laptopie jest wszystko w porządku.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

No to nie doprecyzowałeś gdzie ten błąd występuje. Stąd te niedomówienie.

 

Ten przeskok, to może jakaś synchronizacja. Próbowałeś zmienić kabel, żeby wykluczyć jego uszkodzenie?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Rejestracja

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz
Obserwujący 0