Obserwujący 0
Mendelson.

Internet w Play

12 postów w tym temacie

Od ok. dwóch tygodni, może ciut więcej, internet chodzi tragiczne, proste video ze snapa, facebooka ładuje się w nieskończoność, video ok. 5 sekund po 5 minutach nadal się kręci, sytuacja jest identyczna w domu przy zasięgu "zero" jak i wtedy, kiedy są dwie-trzy kreski, wysłać jak wysłać, ale odebrać i otworzyć tragedia. Spotkał ktoś się w ostatnim czasie z podobnym problemem? (telefon bez LTE, pozdrawiam :D)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Nie oczekuj cudów jak nie masz lte ... Przy 3G niestety to norma :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
2 godziny temu, andreii napisał:

Nie oczekuj cudów jak nie masz lte ... Przy 3G niestety to norma :)

Nie bądź taki mądry, nie pisałbym postu, gdybym miał tak ciągle, a pojawiło się to ok. dwa tygodnie temu

 

@emil0wy ja nawet nie załaduje speedtest strony :D dzisiaj przed momentem pierwszy raz cokolwiek mi się załadowało, porażka

 

Może pora szukać winy w telefonie? W sumie zauważyłem z pół roku temu, że grzeje się jak cholera, przy ładowaniu już go nie używam nawet, bo robi się piekielnie dosłownie gorący

Edytowane przez Mendelson.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Telefon masz w jakiej sieci? Orange? Play?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
3 minuty temu, Salva napisał:

Telefon masz w jakiej sieci? Orange? Play?

Jak w tytule, Play

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Czyli wyzbywamy się telefonu i inwestujemy najprościej mówiąc w telefon z LTE?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

To co zrobisz, to już Twoja decyzja ;)

Tym bardziej, że telefon z LTE nie działa jedynie w trybie LTE.

1 osoba lubi to

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

To najlogiczniejsze wyjście, czekanie 15 minut na załadowanie strony, to nie standard na dzisiejsze czasy, no cóż :D dzięki za odpowiedzi wszystkim

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
1 godzinę temu, Mendelson. napisał:

 

@emil0wy ja nawet nie załaduje speedtest strony :D dzisiaj przed momentem pierwszy raz cokolwiek mi się załadowało, porażka

 

Może pora szukać winy w telefonie? W sumie zauważyłem z pół roku temu, że grzeje się jak cholera, przy ładowaniu już go nie używam nawet, bo robi się piekielnie dosłownie gorący

Powiem Ci tak, na sony m2 mam LTE w Play, internet hula aż miło, czasami nawet dochodzi do 50 mb's. Iphone internet 3G porażka, wynik podałem Ci wyżej. Tyle, że muszę zadzwonić/skonsultować się z Apple to mi udostępnią LTE po numerze seryjnym lub imei. 

Co do telefonu to nie ważne ponieważ czasem całymi nocami oglądam filmy (nie zawsze w domu) i również się grzeje aczkolwiek do internetu nie ma to się nic. 

Polecam Ci również napisać na forum play lub ewentualnie zadzwonić na biuro obsługi klienta, podejście mają nie to co w orange, wszystkich uważają tam za dzieci, w sumie to sieć dla dzieci. Zobacz również w ustawieniach preferowaną sieć, być może przestawiłeś lub co innego. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jaki posiadasz telefon?

Ja również posiadam internet z playa w telefonie, posiadam LTE i nie mam żadnych zarzutów. 

Najpierw przed kupnem nowego telefonu radziłbym Ci kartę zmienić do innego i sprawdzić czy działa jak powinno, jeżeli bez LTE internet nie śmiga to radziłbym zmienić, ale natomiast jak zmienisz do telefonu z LTE i internet dalej będzie mulił to skontaktuj się ze swoją siecią komórkową. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Rejestracja

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz
Obserwujący 0